Pages

Friday, January 27, 2012

1917 - 2012 : මගෙත් ආයු ගෙන මටත් වඩා කල් ඔබ ජීවත් වේවා!

ටී එම් ජයරත්න මහත්මයාගේ සින්දුවේ තියෙන්නේ නම් 'සියක් ආයු ලැබ, මගෙත් ආයු ගෙන මටත් වඩා කල් ඔබ ජීවත් වේවා!' කියල. ඒත් ඈ දැනටමත් අවුරුදු අනූ පහක් ආයු ලබා තියෙන නිසා සියක් ආයු ලබාවි කියල මට සහතිකයි.

හරි නම් මේ ලිපිය ලියවෙන්න තිබුනේ ජනවාරි 16 වැනිදා. එදා තමයි ඇගේ උපන් දිනේ තිබුනේ. නමුත් පහු වෙලා හරි මේක ලියවුනා කියල ඈ සතුටු වෙනවා මිසක් මා එක්ක තරහ වෙන එකක් නම් නැහැ...

කලින් ඈ ගැන එහෙන් මෙහෙන් අහල තිබුනත් හරියටම ඈව මුලින්ම දැක ගත්තේ 1994 අවුරුද්දේ. හරියටම මතක නැති උනත් මැයි මාසේ හරි අප්‍රේල් අග හරි වෙන්න ඕනේ. බොක්ස් ප්ලීට් 3 ගානේ දෙපැත්තට තියාපු අලුත් සුදු ගවුමත් ඇඳන් මම ඈ ළඟ ඉගෙන ගන්න ගියේ ශිෂ්‍යත්වේ සමත් වෙලා 6 වසරට. ඒ අවුරුද්දේ බාලිකා පාසල් වලින් වැඩිම ලකුණු ඕනේ වී තිබුන ඈ ලඟට යන්න.

 ලොකු තැනක්, අමාරු වේවි, ආඩම්බර කාරියෝ ඉඳීවි ... ඔහොම දේවල් පුංචි මට සමහරු කලින් කියල තිබුන ඈ ලඟට යනවා කිව්වම. ඒත් මොකක්දෝ හේතුවක් නිසා මට කිසිම බයක් දැනුනේ නැහැ. නිල් පාට ගේට්ටුවෙන් ඇතුලට ගිහාම සුදු අරලිය මල් පිරිච්ච ලස්සන හිනාවකින් ඈ මාව පිළිගත්තා. ලංකාව වටෙන්ම ආපු යාලුවෝ ගොඩකුත් අඳුන ගෙන, පුංචි තැනකින් ඈ ගාවට ආපු මම ඒ අවුරුද්ද අන්තිමේදී පන්තියේ පලවනිය වෙද්දී, ඈ මා ගැන ආඩම්බර වෙනවා කියල මට දැනුනා.

එදා ඉඳල අවුරුදු 8 ක් ම ඈ ළඟ ඉඳන් මම ගොඩක් දේ ඉගෙන ගත්තා. ඒ පොතේ පතේ දැනුම විතරක් නම් නෙවෙයි.

මහ බැංකුවේ බෝම්බෙ පුපුරන සද්දේ ඈ තුරුලේ හිටි අපට ඇහුන විතරක් නෙවෙයි. කළු පාටින් උඩට ගිය දුම් කන්දත් පිට්ටනියේ හිටිය අපි දැක්ක. ගුරු දෙගුරු දිනයක් වෙච්ච එදා එක තාත්ත කෙනෙක් ආව ලේ ගෑවිච්ච කමිසේ පිටින්. ඒ කරුම දවස කවදාවත් අමතක වෙන්නේ නැහැ.

උදේට සේපාලිකා මල් අහුලන්න, හොරෙන් අඹ කඩන්න, බෝධිය අමදින්න, කම්මැලි හිතුනම ඇසෙම්බ්ලි නොගිහින් රෝන්දේ ගහන්න, හෝම්වර්ක් කරේ නැතුව පන්ති කට් කරන්න, හෝල් එකේ කළුවර කාමරේ ඉඳන් භූතයෝ ගෙන්වන්න, කොරිඩෝ වල ඇවිද ඇවිද ඉඳල මිස් එනකොට ලැබ් එකේ මේස යට හැංගෙන්න, ඉන්ටවල් එක එන්නත් කලින් කෑම එක යාලුවෝ එක්ක ඉවර කරන්න, කොයිවෙලෙත් කඩන් වැටෙන ළමා සාරි ඇඳන් වෙසක් පෝයට වජිරාරාමේ සිල් ගන්න, වෙසක් කුඩු තරඟෙට අතේ හම යනකම් කැටයම් කපන්න, අවුරුදු පොලට ඇවිත් මුකුළු කරන්න, ස්පෝට් මීට් ඉවර වෙලා පිස්සු ඩබල් වෙච්චි ගානට ග්‍රවුන්ඩ් එකේ නටන්න, කොච්චර විකාර කර කර හිටියත් මිස් පන්තියට එනකොට නැගිටලා 'ආයුබෝවන් ගුරු මෑණියනි' කියන්න, පන්තියේ දොරේ යතුර නැති කරන් කට්ටියම එකතු වෙලා දොරට පයින් ගහල දොර කඩල ඊට පස්සේ බැනුම් අහන්න, කපුටෝ පරෙවියෝ එලවන්න කෑ ගහල පන්ති පිටින් පනිෂ් වෙන්න, නිවාඩු දෙන දවසේ ක්ලාස් පාටි දාන්න, ඒවගේදී 'ආ...ආ <සහෝදර පාසලක නමක්> පරිප්පු' සින්දුව කියන්න, වාර විභාගෙදි සිංහල දවසේ වැරදිලා සමාජ අධ්‍යනය පාඩම් කරන් යන්න, මිස් උගන්නද්දී හොරෙන් ඩෙස්ක් එක යට තියන් නව කතා කියවන්න, ප්රිෆෙක්ට් අක්කල එක්ක රණ්ඩු වෙන්න, හේතුවක් නැතුව මහා හයියෙන් හිනා වෙන්න, යාලුවෝ එක්ක බොරුවට තරහ වෙන්න, කෙමිස්ට්‍රි පීරියඩ් එකේදී විලම්බීත බලන්න මිස්ගෙන් පර්මිෂන් ගන්න, ...

මේ හැම දෙයක්ම ආයෙත් කරන්න ඈ ගාවට දුවල යන්න හිතෙනවා මට වෙලාවකට.
ඒත් ඈ අපට කියල දුන්නේ යතාර්තයට මුහුණ දෙන්න, ජීවිතයෙන් ජය ලබන්න මිසක්, ප්‍රශ්නවලින් පැනල යන්න නෙවෙයි.


මීට අවුරුදු දෙදහකට එහා බුදු හාමුදුරුවන්ගේ කාලේ හිටිය උතුම් ළඳකගේ ආදර්ශෙන්, ප්‍රඥාවෙන් පිරිසිඳු වෙන්න  කියලයි ඈ නිතරම ඔවදන් දුන්නේ.

ඉතින් මගේ ආදරබර පාසල් අම්මේ, මං වාගේම දුවල ගොඩාරියක් මට කලින් හිටියා වගේම මට පස්සෙත් ඉඳීවි සිය දාස් ගානින්. ඒ හැම දියණි කෙනෙක්ම ඔබේ දියණි යක් කියල අභිමානයෙන් කියනවා වගේම, ඔබටත් ඒ දියණි යන් ඔබේ දියණියන් වීම ගැන ආඩම්බරෙන් හිටින්න පුළුවන් වේවා කියලා මම පතනවා!

අම්මේ ඔබට සුභ උපන් දිනක් වේවා! දීර්ඝායුෂ ලැබ තවත් බොහෝ කාලයක් යෙහෙන් වැජඹේවා!

Monday, January 23, 2012

මයික්‍රෝ වේව් සරණං ගච්චාමි

කාලෙකින් අද අතිරහ වගයක් කෑවා. කාලෙකින් කිව්වට ගිය සතියෙත් කෑවා තමයි ඉතින්. :D

මගේ යාලුවෙක්ගෙ අම්මල ලංකාවේ ඉඳන් නිවාඩුවට එද්දී ගෙනවිත් මට දුන්නු ලොකු කැවුම්, අතිරහ පාර්සලයක් යුනි එකේ ෆ්‍රිජ් එක ඇතුලේ තියෙනවා. මගේ වැඩේ ඕකෙන් එකක් දෙකක් හවසට කන එක.

අම්ම නම් ගෙදරදී පරණ කැවුම් පුස් කන්න කලින් ෆ්‍රිජ් එකේ දාල පස්සේ ස්ටීම් කරලා දෙනවා. එතකොට අර හයිය ගතිය නැතිවෙලා ගිහින් රහට එනවා ආයේ. ඒත් ඉතින් යුනි එක ඇතුලේ ස්ටීම් කරන්න බැහැනේ. මම කලින් වතාවේ මයික්‍රෝ වේව් එකේ විනාඩියක් විතර දාල බැලුවාම අතිරහ එකේ මැද නිකම් රබර් වෙලා. අපරාදේ දුකේ බැහැ...මම අද අතිරහ උඩට නටන උණු වතුර යන්තම් ඉහල තප්පර 15 විතර මයික්‍රෝ වේව් එකේ දැම්ම. අද නම් හොඳටම ගානට ආව. ම්ම් yummy !

කම්මැලි කමේ එක්ස්පෙරිමෙන්ට්ස් රන් කර කර ඉන්දැද්දී හවසට සීනි නැති කෝපි එකක් එක්ක අතිරහ දෙකම කාල දැම්මාම කම්මැලිකමත් නැති උනා. Sugar high කියන්නේ මේකටද මන්දා! අපේ ගෙදර කොහොමත් සීනි වැඩිය පාවිච්චි කරන්නේ නැති නිසා මට සීනි පොඩ්ඩක් කෑවත් හයි වෙනවා. මුලින්ම මම තුම්මුල්ලේ ඕපන් කැන්ටින් එකෙන් ප්ලේන් ටී එකක් බිව්ව දවස මට අද වගේ මතකයි! අම්මේ ඒකෙ සීනි කිලෝ එකක් විතර. කටේ ඇලෙනවා තේ එක - නිකම් මී පැණි වගේ... සීනි වැඩි වෙලා මත් වුනේ එදා තමා :D

අද මේ කොහේටවත් නැති වැල් වටාරමක් ලියවෙන්නෙත් Sugar rush නිසාද මන්දා.


ඔය කැවුම් මයික්‍රෝ වේව් කරන්න ගිහින් වෙච්චි මාර වැඩක් තියෙනවා.
අපි ඉතින් සමහර දාට යාලුවෝ ඩිනර් වලට එහෙම කාගේ හරි ගෙදරකට එකතු වෙනවා. එහෙම දවසක මගේ යාලුවෙක් ෆ්රෝසන් කැවුම් වගයක් කොහෙන්ද ලංකාවේ කඩේකින් අරන් ඇවිත් තිබ්බා. එදා අල්ලපු රටේ සහ අල්ලපු රටත් එක්ක තරහ රටේ යාලුවොත් හිටිය නිසා අපි ඉතින්, මෙන්න අපේ රටේ රසම රස කෑමක් කියල එයාලටත් පෙන්නුවා.

දැන් ඉතින් අපි ඩිනර් අරන් ඕක කාල ඉඟුරු තේ එකක් එහෙම බොන්නයි ප්ලෑන් එක. ඔය කැවුම් පැකට් එකේ තිබ්බේ විනාඩි කීයක්ද මන්ද මයික්‍රෝවේව් කරන්න - එතකොට හරි කියල. ඉතින් අපිත් ඒකෙ තිබ්බ ගානටම ටයිමර් එක දාල තිබ්බ. ඉවර වෙලා මයික්‍රෝවේව් එක ඔන්න ඇරියා විතරයි මෙන්න එලියට එනවා හෝ ගාල දුම්! මේකේ කුස්සියේ ෆයර් එලාම් තියෙන නිසා අපි ඔය දුමට හරිම බයයි. මොකද ඕක වැදුනොත් ඩොලර් එකසිය ගානක් දඩ ගෙවන්න වෙනවා. අපි ඉතින් වහාම අවන් එකෙ දොර වහල හෝ ගාල දුම නැති කරන්න ට්‍රයි කරා. හැබැයි ඉතින් අපිට දැන් කැවුම් කන්නත් ඕනේ. දුම නිසා අවන් එක අරින්නත් බයයි. අන්තිමට කරේ ප්ලග් එක ගලවල ගෙදරින් එලියට අවන් එක උස්සන් ගිහින් එළියේ තියාගෙන අවන් එක ඇරිය එකයි! (ඔය අස්සේ ඔතනින් ගිය ඇස් හීනි කට්ටියක් ඕක දැකල ෆුල් හොල්මන් වුනත් එක්ක :D)

හැබැයි ඉතින් ඔච්චර දුකක් විඳලා රත් කර ගත්තු කැවුම් වලින් අන්තිමට වැඩක් උනේ නැහැ. මොකද කියනවා නම් ඒවා මොකක් හරි හේතුවක් නිසා රබර් වෙලා තිබ්බ නිසා :(

මම නම් දැන් පපඩම් බදින්නෙත් මයික්‍රෝවේව් එකේ. ඔව් ඉතින් බදිනවා කියන්න බැහැ. කොහොම හරි අර ගැඹුරු තෙලේ බදිනවා වගේම එනවා. ආයේ තෙල් හට්ටි රත් කර කර ඉන්න මට කම්මැලියි.

හැබැයි ඉතින් අර බැදපු ගමන් උණු කැවුමක තියෙන රහට මේ මයික්‍රෝවේව් කැවුම් කිට්ටු කරන්නවත් බැහැ. ඒත් ඉතින් මොනා කරන්නද. අපිට කොයින්ද මෙහෙ උණු කැවුම්...මේ පාර සිංහල අවුරුද්දට වත් ලංකාවට ඇවිත් අම්මගේ උණු කැවුමක් කන්න ඕනේ...

Monday, January 16, 2012

බාර්බී ඩෝල් සින්ඩ්රෝම් : කසාදයට බාර්බී කෙනෙක්

මේක ලියන්න හිතුනේ සොසී අක්කගේ මුණු පොතේ තිබ්බ දෙයක් දැකලයි. මේ තියෙන්නේ ඒ ස්ටේටස් එක (සොසී අක්ක විරුද්ධ නොවේ යයි හිතනවා) :

කෙල්ලෙක් කොල්ලෙක් ගෙන් අහනවා. “ඔයා බඳින්න හොයන්නේ මොන වගේ කෙල්ලක් ද කියලා.එතකොට එයා කියනවා.
විවාහයට මං හොයන්නෙ හොඳ ලස්සන කෙල්ලෙක්
කොණ්ඩය දිග හීනි දිගැටි සුදු ලස්සන කෙල්ලෙක්

කෙල්ල ගෙ ඇස් වල ට උනන කඳුළු සඟවන ගමන් ඇය හිමීට හිනා වෙනවා.
ම‘සිත උපන් ආලය ගැන කියා ගන්න මත්තෙන්
දුරස්‍ වුනෙමි සඟවා නෙතු කඳුළු පියන් අස්සෙන්


ඕකේ ඉන්න කොල්ල ට ගැලපෙන්නේ අපි හැමෝම දන්නා බාර්බී ඩෝල් කෙනෙක් කියල තමා මට නම් හිතෙන්නේ. ඇයි ඉතින් බාර්බිත් උසයි, සුදුයි, හීනියි. කොන්ඩේ දිගයි. හරිම ලස්සනයි.
හදවතක් නම් නැහැ. මොළය කුත් නැහැ. එත් ඉතින් Requirement spec එකේ ඒවා තිබුනේ  නැහැනේ!

ඉතින් මොකද? කෙනෙක් අහවි.
නැහැ බාර්බී (හෝ කෙන්) ඩෝල් කෙනෙක් හොයා ගෙන කසාද බඳින එකේ කිසිම අවුලක් නැහැ. ඒක ඉතින් තම තමන්ගේ කැමැත්ත.

හැබැයි අවුල තියෙන්නේ මෙතන.
මම දැකල තියෙනවා බාර්බී ලා (පිරිමි ළමයි), කෙන් ලා (ගැහැණු ළමයි) එක්ක ඉඳල, ඊට පස්සේ එයාලට චෝදනා කර කර නහයෙන් අඬන ය. මේ චෝදනා පත්තරේ පහත ඒවා අඩු වැඩිය තියෙනවා:
  • කිසිම හිතක් පපුවක් නැති වීම
  • මැටි වීම
  • දක්ෂ දත් දොස්තර/දොස්තරවරියක වීම
  • චපල හිතක් ඇති වීම... බ්ලා බ්ලා බ්ලා
අනේ ඉතින් මේක නම් මෝඩ කම ඇරෙන්න වෙන දෙයක් නෙවෙයිනේ. මොකද ඉතින් කැමති උනේ මුනේ තියෙන ලස්සනට මිසක හදවතේ ලස්සනට නෙවෙයිනේ. ඉතින් පස්සේ කාලෙක හදවත අවලස්සනයි කිය කිය අඬන එක අසාධාරණයි. නැද්ද මං කියන්නේ?
අනිත් එක, හදවත ලස්සන කෙනෙක් ලබන්න නම් තමන්ගේ හදවතත් ලස්සන වෙන්න ඕනේ (ඇත්තටම රැවටෙන අයත් නැතුව නෙවෙයි. මේ කියන්නේ එයාල ගැන නෙවෙයි). මුලින් ප්ලාස්ටික් වලට කැමැත්ත දීල පස්සේ හැබෑ හම් ඇට මස් නහර ඕනේ කියනවා නම්, එතන පොඩි කුහක කමකුත් තියෙනවා නේද? :D

ප ලි - බාර්බී ඩෝල් සින්ඩ්රෝම් කියන්නේ හැබෑම ලෙඩකි. ඕන අය ගුගල් සර්ච් කරලා හොයාගන්න.

කියන්න හැදුව දේ ගැන වැඩි දෙනෙක්ට තේරිලා නැහැ වගේ නිසා මම ඔන්න තව කැල්ලක් එකතු කළා -

Plastic Barbie:  A fake, shallow, thin-minded person, with the looks and metaphoric ego of a Barbie doll, or, for a man, a Ken doll. (Urban Dictionary)


Bottom line is,
people who want Barbies (or Kens) will get Barbies. Thats perfectly fine. It is their choice. But then it is not fair to complain later that your Barbie is cold and heartless. After all, you were fully aware from the start that she was plastic!



Thursday, January 12, 2012

Love ... at your own risk




Photo belongs to Me.  
Taken somewhere along the coast of Sorrento on a lovely Summer day in December, 2011.
Do click on the pic and see it at full size - you wont be sorry :) 

Tuesday, January 10, 2012

අපි නොදන්න කප් කේක් - හෙවත් ස්පන්චි

මම ගෙදර ඉන්දැද්දී, සමහර දවස් වලට හවසට ගේ ළඟ තිබුන බේකරියට ගිහින්, මොනවා හරි කන්න අරන් එනවා ගෙදර අයට. වැඩ ඇරිලා එනකොට සමහර වෙලාවට අම්ම කෝල් කරලා ත් කියනවා 'පුතේ කන්න මොනා හරි අරන් එන්න කියල'. ඉතින් ඔය 'මොනා හරි' කියල අම්ම කියන්නේ ස්පන්චි වලට කියල මම දන්නවා. අම්ම යි මායි දෙන්නම ස්පන්චි කන්න හරි හපනියෝ.

මොකක් හරි හේතුවක් නිසා ලංකාවේ කට්ටිය ස්පන්චි ස්පන්චි කිව්වට ලෝකේ ගොඩක් අය මේවට කියන්නේ 'කප් කේක්' කියල. නමින් කොහොම හැඳින්වුනත් ගොඩක් අය ආස කරන කෑමක් තමා මේ කප් කේක්. ඉතින් ආයි තව වැල් වටාරම් නැතිව අද මේ හදන්න කප් කේක් හදන හැටි කියන්නයි. මේ හදන්නේ චොකලට් කප් කේක් හොඳේ. නිකම් ප්ලේන් වැනිලා ඒවාට වඩා රසයිනේ.

ඔන්න ඕනේ කරන දේවල්: - කප්කෙක් 8 පමණ හදාගන්න පුළුවනි
කොකෝවා පව්ඩර් හොඳට පුරවපු මේස හැඳි 1
කිරි කෝප්ප 1 (නටන උණු වතුරේ කිරි පිටි මේස හැඳි 2 විතර දාල හදාගන්න. මේක රස්නෙන් තියාගන්න)
පිටි ග්‍රෑම් 175
බේකින් පව්ඩර් තේ හැඳි 2
බටර් ග්‍රෑම් 115
සීනි ග්‍රෑම් 200
ලොකු බිත්තර 2
වැනිලා තේ හැඳි 2
ක්‍රීම් ඔෆ් ටාටා පව්ඩර් තේ හැඳි 1/8 ක් විතර


  1. උණු පිටි කිරි වල කොකෝවා කුඩු දියකරන්න. කැටි වගේ තියේ නම්, භාජනයක දාල ලිපේ තියල යන්තම් රත් කරමින් හැඳි ගෑවත් කමක් නැහැ. හැබැයි නටවන්න තරම් රත් කරන්න එපා.
  2. බෝල් එකක ට පිටි, බේකින් පව්ඩර් සහ ක්‍රීම් ඔෆ් ටාටා එකට හලා ගන්න. පිටි වල ගුල්ලෝ නැහැ කියල හලන්නේ නැතිව ඉන්න එපා. මෙහෙම මේ ජාති 3 එකට හැලුවාම කේක් හොඳට පිපෙනවා කියල මම අත්දැකීමෙන් දැකල තියෙනවා. මේකට හේතුව හලද්දී පිටි අංශු හොඳට aerate වීමයි.
  3. බටර් සහ සීනි හොඳට ක්‍රීම් වනතුරු ගහන්න. මේකට හෑන්ඩ් මික්සර් එකක් වගේ පාවිච්චි කරාට කමක් නැහැ. ඔය සවි ශක්තිය තියෙන කට්ටිය ඉතින් අතින් ගහන්න. :D
  4. බටර් සීනි මිශ්‍රනෙට බිත්තර එකින් එක එකතු කරන්න.
  5. වැනිලා ද ඒකට දමන්න. පිටි මිශ්‍රනේද එකතු කර, අන්තිමට කොකෝවා කිරි එකතු කර හොඳට හැඳි ගාන්න.
  6. පිටි එකතු කරාව පස්සේ බීට් කරන්න මික්සර් එකක් පාවිච්චි කරනවා නම්, පරිස්සමින්, over beat වෙන්න දෙන්න එපා. එතකොට අර පිටි අංශු අතර හිර වුනු වාතය ඔක්කොම එලියට ගිහින් පිපෙන්නේ නැති වෙන්න ඉඩ තියෙනවා. දැන් ඉතින් මේ හදාගත්ත බැටර් එක උනත් කන්න පුළුවන්. හරි රසයි.
  7. දැන් සෙන්ට්‍රිග්රෙඩ් 190 ට රත් කරපු අවන් එකක, යන්තම් බටර් ගාල ග්‍රීස් කරපු කප් කේක් කප්ස් වලට හදා ගත්තු මිශ්‍රනේ දාල විනාඩි 15 විතර බේක් කරන්න.
  8. විනාඩි 15 ට වඩා යන්නත් ඉඩ තියෙනවා. නමුත් ඕනවට වැඩිය මේක බේක් උනොත් වේලෙනවා. ඒක නිසා හොඳම වැඩේ විනාඩි 15 කින් බලල, ඕනේ නම් තව ටිකක් තියන එකයි. දන්නවනේ බේක් වෙලාද නැද්ද කියල බලන හැටි? ඉරටුවක් හරි ගරුප්පුවක් හරි මැද්දට ගැහුවාම මුකුත් නොගැවී එලියට ආවානම් හරි.
  9. දැන් ඉතින් ඔච්චරයි. දැන් තියෙන්නේ කප්ස් වලින් එලියට ගත්තු ස්පන්චි නිවුනාට පස්සේ ඕනේ නම් අයිසින් වලින් හැඩ කරගන්න එකයි...

 ආ...තව එකක් මම මේ ව හැදුවේ සිලිකොන් බේකින් කප්ස් වල. සමහර විට ලංකාවෙත් දැන් මේවා ඇති. මේවල තියෙන විශේෂත්වේ ලෝහ බේක් වෙයා වල වගේ තෙල් බටර් ගාල ග්‍රීස් කරන්න ඕනේ නැහැ. නිකම්ම ගැලවෙනවා...ඒක නිසා ලේසි විතරක් නෙවි ඇඟටත් හොඳයිනේ:)

Tuesday, January 3, 2012

මුහුදෙන් එහා අර මොනවා පෙනේදෝ - ඇහැට නොපෙනෙන දේ දකින කැමරාව

ලඟදි ගිය ට්‍රිප් එකකදී ගත්ත ෆොටෝස් හදද්දී මේ පහල තියෙන ෆොටෝ එක දිහා හොඳට බැලුවාම පොඩි අමුත්තක් පේන්න ගත්ත. බලන්නකෝ ඔයාලටත් පේනවද කියල... ෆොටෝ එකේ දකුණු කෙලවරේ ක්ෂිතිජය හරියට වෙන්න...



පේනවද නිකම් යාන්තම් skyscrapers වල චායාවන්?
මේක පැහැදිලි කරන්න පාට අයින් කරාම මෙන්න මෙහෙම පේන්න ගත්ත...



හරි පුදුමයි නේ..මුහුදින් එහා බිල්ඩින් පේන්නේ කොහොමද? ටිකක් වෙලා ගිහාම තමයි මට තේරුනේ.
අපි ගියේ වික්ටෝරියා ප්‍රාන්තයේ සොරෙන්ටෝ කියන හරියට. මේකේ සිතියම දිහා බැලුවම හිතාගන්න පුළුවනි මෙහෙම පේන්නේ කොහොමද කියල......

Image from Google Maps


හැබැයි මට තාම මේ ෆොටෝ එක ගත්ත තැන හරියටම මතක නැති නිසා හිතාගන්න බැහැ මේ පේන්නේ කොයි හරියේ බිල්ඩින්ද කියල...

Monday, January 2, 2012

ජීවන යාත්‍රාව පදවන ඔබ සැමට ...




කුනාටු පිරී සාගරේ පුංචි නැවක් යන්නා
නැවියා බෝ පරිස්සමින් එය පදවන්නා
එය පදවන්නා...
එය පදවන්නා...
නැවියා බෝ පරිස්සමින් එය පදවන්නා 



අලුත් කිව්වට මේකත් තවත් එක දවසක් විතරයි. ඒත් ජීවිතේ අලුත් කරගන්න හොඳ අවස්තාවක්...
ඕගොල්ලෝ හැමෝටම සුභම සුභ අලුත් අවුරුද්දක් වේවා!